Dierplageshop Blog

De Dierplagenshop is sinds 2010 online, in onze webshop www.dierplagenshop.nl besteld u eenvoudig alle middelen en producten die u nodig heeft om ongedierte te bestrijden. De dierplagenshop richt zich op de consument, de ondernemer, de zelf bestrijdende agrariër en de professionele ongedierte bestrijder. Waarom een blog over ongedierte In onze webshop is helaas niet genoeg ruimte om uitgebreid in te gaan op vragen van onze klanten, sommige producten hebben meer uitleg nodig dan we kunnen bieden.

Als professionele ongedierte bestrijders Afdeling Dierplagen testen we graag al onze producten en vergelijken we deze. We willen onze klanten en lezers van dit blog laten lezen hoe je ongedierte moet weren, bestrijden en voorkomen. Ongedierte bestrijding in 2018 Sinds een aantal jaar is de markt voor ongedierte bestrijdingsproducten aan het veranderen. De toelatingen van het CTGB veranderen. De wetten mbt gebruik biociden veranderen door de Europese wetgeving. Het veranderen van de wetgeving heeft niet alleen gevolgen voor de particulier maar ook voor de professionele ongedierte bestrijder die zich minder naar eigen inzicht kan bestrijden. Dit is natuurlijk om de mens en de natuur te beschermen. In sommige gevallen is het ook vaak nodig want zeker als het om bestrijden gaat. Biociden en ongedierte bestrijdings-producten zijn vaak niet kieskeurig en dus is de kans dat er niet doeldieren bij betrokken worden. Ook moet men rekening houden dat er sprake kan zijn van doorvergiftiging. Denk dan aan een kat of een roofvogel die tijdens de jacht een rat of een muis heeft verorberd ook slachtoffer kan worden van het vergif. De algemene opinie is als men last heeft van ongedierte dan moet het weg en hoe dat weg gaat dat is bijzaak. De etiketten waar precies opstaat hoeveel je en hoe je een product zou moeten gebruiken worden dan niet goed gelezen. Ongedierte bestrijding is een kennisvak want elke dier heeft zijn eigen kenmerken en dus ook manieren om er vanaf te komen. Wat is ongedierte? Ongedierte of plaagdieren is een verzameling van alle diersoorten die overlast geven of ongewenst zijn in een bepaalde situatie of omgeving. Op internet vonden we een passende omschrijving. ‘ongedierte’ is net als ‘onkruid’ een relatief begrip. Het zijn dieren die niet gewenst zijn op een bepaalde plaats, een bepaald tijdstip of in een bepaalde hoeveelheid. Dit is uit perspectief van de mens, dus de mens zelf valt daar niet onder. Ooit zijn wel eens bepaalde bevolkingsgroepen ‘ongedierte’ genoemd, maar dat zijn de zwarte bladzijden van onze geschiedenis. Bron: Startpagina.nl Wering van ongedierte Wij zijn van mening dat als u geen last heeft van een diersoort doordat u deze kunt weren op de plek waar ze niet moet zijn dan hoeft u ook nooit te bestrijden. Het bestrijden van dieren zou dus altijd ondergeschikt moeten zijn aan het weren van ongedierte. Voor elk soort overlastgevend dier zijn manieren bekend hoe u deze zou kunnen weren.

Hoe vaak? Hoe vaak we iets op het dierplagenshop blog zullen posten is afhankelijk of we wat te melden hebben dat wij denken dat interessant is voor u om te lezen.

Wanneer we wat posten dan zullen we dit vermelden op de sociale media zoals Facebook, Twitter en Instagram of bekijk dit blog regelmatig.

Mocht u zelf een vraag hebben over ongedierte of plaagdieren stel deze dan gerust aan onze ongedierte experts. Dit kan via email of via het online formulier. We zullen de vraag dan behandelen in de rubriek lezersvragen. Natuurlijk kan dit ook anoniem. Het beste is natuurlijk als u ons een goed beeld geeft van de overlast. Maak foto’s van de dieren en vertel ons wat voor soort overlast ze geven en waar u ze heeft aangetroffen.

5 keer bekeken0 reacties