bestrijding wespennest

WESPENBESTRIJDING

Heeft u last van wespen? Met de deskundige wespenbestrijders van de Afdeling Dierplagen bent u snel verlost u van uw wespenplaag. Onze ongediertebestrijders hebben ruime ervaring en kunnen u voorzien van duidelijke informatie over het bestrijden en hoe overlast van wespen dit soort in de toekomst te voorkomen. Niets is irritanter dan gestoken worden door een boze wesp. Het is belangrijk om de overlast van deze insecten direct aan te pakken.
Wespen bestrijden is een specialistische klus waar u de ongediertebestrijders van de Afdeling Dierplagen direct voor kunt inschakelen. Neem direct contact met ons op. We staan voor u klaar.

Meer informatie
 

PROFESSIONELE DIENSTVERLENING

Een wespennest laten verwijderen of bestrijden?

Heeft u last van wespen? Mogelijk heeft u een wespennest in huisin de spouwmuurop de zolderin het dakin de tuin of in de grond

Heeft u een bijennest of hommelnest? Dit zijn nuttige insecten die zeker niet gedood hoeven te worden. 

VEEL GESTELDE VRAGEN

9E6E67CA-3D24-4751-BA0F-A7F6D3D3018F.jpe

Een overzicht van alle veel gestelde vragen.

Neem contact op

ALLES WAT U MOET WETEN OVER WESPEN

Wespenbestrijding Amsterdam-Amstelland

In welk seizoen steken wespen de kop op? Waar bouwen ze zoal hun nest? Wat trekt wespen aan? En wat is nu het verschil tussen wespen en bijen? Deze en nog vele andere vragen en antwoorden...

Neem contact op

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN WESPEN, BIJEN EN HOMMELS?

bij%20wesp%20hommel_edited.jpg

Naast het uiterlijk verschil is er een groot onderscheid tussen deze verschillende soorten insecten. Je leest er hier alles over.

 

WESPEN

Wespen leven in groepen bij elkaar in een wespennest. Ze voeden zich met eiwithoudend en suikerhoudend voedsel. Een wespennest kan worden gebouwd in een verlaten muizennest, in de grond, schuur, spouwmuur of onder een dak. Om een nest te maken knagen de wespen aan hout, rietmatten e.d. Een wespennest wordt slechts 1 seizoen bewoond. Wespen kunnen, vooral als hun nest wordt verstoord, agressief worden waarbij ze de verstoorder achtervolgen om deze het liefst meerdere keren te steken. Wespen hebben geen weerhaakjes aan de angel en kunnen daardoor telkens opnieuw steken.

Wespenoverlast

Wespenoverlast komt op verschillende manieren voor. De zichtbare aanwezigheid van wespen zorgt voor onrust onder mensen. De grootste angst is voor de pijnlijke steken die wespen kunnen geven. Een wespensteek kan gevaarlijk zijn, vooral wanneer een persoon in de mond gestoken wordt of wanneer er sprake is van overgevoeligheid voor wespengif. Wordt een persoon na een wespensteek bleek, onpasselijk of duizelig, schakel dan direct een huisarts in. Wanneer de overlast van wespen in en rondom uw huis/bedrijfspand niet goed bestreden wordt,  kan het uitlopen tot een ware wespenplaag waar de gehele omgeving last van kan krijgen. Bij plekken waar afvalemmers niet goed zijn afgesloten kan ook wespenoverlast ontstaan.

Wespenbestrijding

Door het wespennest te behandelen met de juiste kennis en bestrijdingsmiddelen zal het aantal wespen al na 1 dag voor 80% verminderd zijn!

Hoe ontstaat een wespennest?

Wespen zorgen, afhankelijk van de temperatuur, voornamelijk in de zomer voor veel overlast. In de herfst blijven alleen de jonge, bevruchte vrouwtjes in leven, de rest van nest sterft dan waaronder ook de koningin. De jonge vrouwelijke wespen overwinteren alleen. De jonge koningin zet circa eind april haar eitjes af in eicellen van het door haar gebouwde begin van een nest. Ze legt dan ongeveer 20 eitjes. Uit deze eitjes komen larven die alleen door de koningin worden gevoed. Zodra de larve is volgroeid spint zij een papierachtige laag over de opening van de cel. Na verpopping van de larve komen hier de werksters uit. De werksters zijn onvruchtbare vrouwelijke wespen. Zij zorgen voor het voeden van de larven en de koningin, het afbouwen van het nest en de verdediging  van het volk. Zodra de werksters er zijn vliegt de koningin niet meer uit maar blijft eitjes leggen in de raten die opnieuw zijn aangelegd door de werksters. In augustus /  september komen de vruchtbare vrouwtjes en de mannetjes pas uit de poppen. Deze verlaten het nest om te paren waarna de mannetjes spoedig na de paring sterven. In de herfst overleven weer alleen de bevruchte vrouwtjes die de cyclus weer voortzetten.

 

PROFESSIONELE DIENSTVERLENING

Heeft u een #wespennest ontdekt in huis of tuin?  Bij ons bent U snel geholpen geen dagen wachten.

Bestrijding door erkende Nederlandse gediplomeerde ongedierte bestrijder en imker.

Bel voor bestrijding 020-8895901 of SMS /Whatsapp 06-52468193


ALL INCLUSIEF

MET SUCCES GARANTIE

BINNEN 24 UUR GEHOLPEN.

DFAA82A5-03DB-4FA0-A718-21BFE8E88BD4_edited_edited.jpg